Uusi toiminnanjohtaja Mediakulttuuriyhdistys M-Cult ry:lle

11.04.24

jussi

 

Kuraattori Jussi Koitela on nimitetty M-Cult ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.6.2024 alkaen.

Koitela siirtyy tehtävään ohjelmapäällikön tehtävästä Frame Contemporary Art Finlandilta. Jussi Koitelalla on pitkä kokemus nykytaiteesta, mediataiteesta ja -kulttuurista. Hän on kuratoinut ja toteuttanut Suomessa ja kansainvälisesti useita näyttelyitä ja yleisöohjelmaa, mm. näyttelyt Untitled (You Have to Make Death Public) De Appel -taidekeskuksessa Amsterdamissa 2016, City Agents Viron nykytaiteen museossa (EKKM) 2016 sekä Performing the Fringe Konsthall C:ssä Tukholmassa ja Porin taidemuseossa 2020/2021. Jussi Koitelalla on laaja tuntemus sekä kansainvälisestä että kotimaisesta nykytaiteen kentästä. Hän on työskennellyt 2018–2024 Frame Contemporary Art Finlandin ohjelmapäällikkönä ja kuratoinut Yvonne Billimoren kanssa Rehearsing Hospitalities -yleisöohjelmaa. Vuosina 2015–2016 Koitela osallistui De Appel -kuraattoriohjelmaan Amsterdamissa.

Tällä hetkellä Koitela kuratoi Suomen paviljongin The pleasures we choose -näyttelyä vuoden 2024 Venetsian biennaalissa ja Latvian nykytaiteen keskuksen tuottamaa “Measures” Survival Kit 2024 -näyttelyä Riikaan.

Toiminnanjohtajana Jussi Koitelan tehtävänä on vastata M-Cult ry:n strategiasta ja tulevaisuuden tavoitteista. Hän hallinnoi yhdistyksen taloutta ja henkilöstöä. Hän koordinoi yhteistyötä muiden järjestöjen ja sidosryhmien kanssa sekä varmistaa, että yhdistys on näkyvä ja merkittävä toimija alueellaan jatkossakin. Koitela tulee kehittämään M-Cultin tulevia projekteja  yhteistyössä yhdistyksen henkilökunnan, hallituksen, jäsenten ja rahoittajien kanssa. Koitelan työsuhde kestää aluksi vuoden 2025 toukokuun loppuun saakka.

“Olen aina arvostanut M-Cultia toimijana ja yhteistyökumppanina. M-Cult on tärkeä toimija Suomen nykytaiteen kentällä yhdistäessään ainutlaatuisesti taidetta, mediaa ja tutkimusta. Olen ylpeä päästessäni nyt itse jatkamaan tätä työtä taiteilijoiden, yhteisöjen ja muiden osallistujien kanssa. Voimme haastaa nykyisiä yhteiskunnallisia olosuhteita ja tarjota mahdollisuuksia erilaisille ihmisille ja kehoille osallistua kulttuurin ja arjen muovaamiseen”, Koitela sanoo.

M-Cult muistaa lämmöllä edellistä pitkäaikaista toiminnanjohtajaansa ja yhdistyksen perustajaa Minna Tarkkaa, joka menehtyi äkillisesti elokuussa 2023 lyhyen sairauden seurauksena.


Lisätietoja:
Jussi Koitela, koitela.jussi@gmail.com, +358 45 650 0857
M-cultin hallituksen puheenjohtaja Emmi Vainio, emmi.vainio@m-cult.org, +358 40 728 6615

 
Kuvan latauslinkki:
https://drive.google.com/file/d/1PvOCdCsrA-h3hVbZd07rlVq1G3R3qcq8/view?usp=sharing
Valokuva: Andrejs Strokins
 


M-cult tiiviisti
M-Cult on Helsingissä vuodesta 2000 toiminut yhdistys pääkohteinaan media- ja yhteisötaiteen uudet muodot. Viime vuosina M-Cultin ytimeen on vakiintunut pitkäjänteinen työskentely taiteilijaresidenssien ja temaattisten ohjelmien puitteissa. Yhdistyksen toimisto ja residenssiasunto sijaitsevat lähellä toisiaan Vallilassa.
M-Cultin tavoite on mahdollistaa uusia teoksia ja taiteellisia prosesseja sekä luoda tekijöille ja yleisöille kohtaamisympäristöjä, joissa maailma näyttäytyy uusina toiminnan mahdollisuuksina. Perinteisten taiteen esityspaikkojen sijaan M-Cult vie taiteen usein median, kaupunkitilan ja arjen ympäristöihin. Erityisenä kiinnostuksen kohteena M-Cultilla ovat teknisesti ja sosiaalisesti kokeelliset menetelmät ja prosessit.

M-Cultin toimintaa tukevat mm. Taike, Helsingin kaupunki, Koneen Säätiö.
M-Cult on mukana European Media Art Platform -verkostossa, jota rahoittaa EU.